torsdag 1 november 2012

Lax med rostade grönsaker

Hej! Jag ska snart sticka iväg på bio med min fina syster. Jag har fortfarande höstlov och efter min sköna morgonpromenad kände jag för att äta en nyttig lunch tillsammans med min mamma. Det var superlätt och supergott!

(2 personer)

Ingredienser: 
2 morötter
1 gul lök
1 paprika
1 knippe färsk timjan
Rosmarin
Salt & peppar

Protein: 
2 laxfilér
Citronpeppar

Sås:  
En halv burk röd rom
2 deciliter creme frech
1 halv rödlök

Steg 1: 
Häll lite olja i en stekpanna, stek sedan laxen på låg värme, cirka 7 minuter på vardera sida. Krydda med citronpeppar

Steg 2: 
Skär upp grönsakerna och rotfrukterna i bitar lägg dem sedan på en plåt, krydda med salt, peppar, rosmarin & färsk timjan. Häll gärna lite olja över grönsakerna så att de inte fastnar på plåten. Ställ ugnen på 200°, låt stå i cirka 15-20 minuter.

Steg 3:
Skär upp rödlöken i små bitar tillsätt creme frech & en halv burk rom, rör sedan om.

Smaklig måltid!







/M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar