Detta var någonting som jag provade för första gången idag och jag tyckte att det var supergott. Det kändes som en riktig "höstgryta" faktisk, passande nog. Jag gillar fänkål trots den speciella smaken (för dem som inte vet vad det är så påminner smaken lite om lakrits), men för er som inte gör det så går det utmärkt att strunta i den! Såhär ser receptet ut i alla fall:
(För 3-4 personer)
400 g vit fiskfilé
1 gul lök
1 fänkål, ca 300 g
Smör
En burk körsbärstomater
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk pressad citronsaft
1 fiskbuljongtärning
2 lagerblad
Salt
Peppar
1/2 msk chili
1-2 msk basilika
1/2 msk gurkmeja
Gör såhär:
Steg 1: Hacka löken och strimla fänkålen, samt skär fisken i bitar
Steg 2: Fräs lök och fänkål i en gryta med smör
Steg 3: Tillsätt fisk och övriga ingredienser
Steg 4: Låt koka på svag värme tills fisken är klar, ca 5 min
Sådär ja! Detta går att serveras som en gryta eller tillsammans med kokt potatis eller ris. Ha en trevlig höstkväll.
/A
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar